Wat houdt een pedicurebehandeling in?
- Knippen en vijlen van de nagels
- Verwijderen van overtollig eelt
- Verwijderen van likdoorns
- Behandelen van ingroeiende nagels
- Het verzorgen van de nagelomgeving
- Insmeren van de voeten met een verzorgende crème
Hieronder worden de meest gestelde vragen beantwoord met betrekking tot de behandelingen en vergoedingen.
Hieronder worden de meest gestelde vragen beantwoord met betrekking tot de behandelingen en vergoedingen.
Een behandeling duurt 30 tot 45 minuten. Een eerste behandeling kan iets meer tijd vergen.
Wanneer u alleen hulp nodig hebt bij het knippen van de nagels, dan kan dat uiteraard ook.
Ik behandel ook schimmelnagels of kalknagels. Na inschatting van de situatie en kijkend naar de mogelijkheden, wordt in overleg bepaald wat voor u de beste aanpak is.
Dat kan zeker!
Een pedicurebehandeling wordt in eerste instantie niet vergoed, tenzij er een specifieke medische noodzaak is.
Dat ligt eraan. Door de huisarts of diabetesverpleegkundige wordt een zorgprofiel vastgesteld. Is het zorgprofiel 0 of 1, dan kan de behandeling eventueel (deels) vergoed worden vanuit een aanvullende zorgverzekering. Is het zorgprofiel 2,3 of 4, dan wordt het medische gedeelte van de behandeling vergoed vanuit de basisverzekering. Hoe hoger het zorgprofiel hoe groter het risico op wonden aan de voeten. Om die reden wordt u dan doorgestuurd naar een podotherapeut. De podotherapeut onderzoekt uw voeten en bepaald welke voetverzorging nodig is. Zij stellen een behandelplan op welke zij doorgeven aan uw pedicure. Vermeld daarom altijd wie uw pedicure is. Het cosmetische deel van de behandeling is voor eigen rekening. Dit gaat om verzorgende handelingen zoals het knippen en vijlen van gezonde nagels en het weghalen van eelt waarbij geen sprake is van risico op wonden, het toepassen van specialistische technieken en het insmeren van de voeten met een verzorgende crème.
Neem altijd de verklaring van de huisarts, diabetesverpleegkundige of specialist en uw zorgverzekeringspas mee zowel naar de podotherapeut als naar de medisch pedicure.
De behandeling kan (deels) vanuit een aanvullende zorgverzekering worden vergoed. Kijk hiervoor de voorwaarden van uw zorgverzekering na. Neem altijd de verklaring van uw reumatoloog en uw zorgverzekeringspas mee.
Dat kan zeker. In overleg met uw oncoloog of oncologieverpleegkundige wordt besproken wat voor u het beste moment van behandeling is.
Ik werk samen met de podotherapeuten van het Centrum voor Voettherapie in Leiderdorp en met de podotherapeuten van het Podocentrum Groene Hart in Hazerswoude Dorp.