Medisch Pedicure

Een medische pedicurebehandeling houdt in dat de voeten van mensen met diabetes, reuma en kanker en mensen met overige risicovoeten zoals spastische, verlamde of verwaarloosde voeten behandeld worden. De behandeling wordt aangepast op basis van het risico dat per cliënt aanwezig is.

Indien u fysiek niet in staat bent om naar de praktijk te komen is het mogelijk een behandeling bij u aan huis te verzorgen. Hier worden wel extra kosten voor in rekening gebracht.

Medisch Pedicure

Mensen met diabetes, reuma en kanker, en mensen met overige risicovoeten zoals spastische, verlamde of verwaarloosde voeten. Dementerenden en mensen met parkinson: laten vervangen De behandeling wordt aangepast op basis van het risico dat per client aanwezig is.

Is het mogelijk een behandeling bij u aan huis te verzorgen. Hier worden dan wel extra kosten voor in rekening gebracht.

Het screenen

Bij de eerste behandeling is het mogelijk dat na de intake het noodzakelijk is uw risicovoet te screenen. Hierbij wordt nader onderzocht waar de problemen aan de voeten vandaan komen.

Nagelbeugel

Nagelbeugels worden geplaatst wanneer de nagelrand hinderlijk drukt in de nagelwal. Dit kan het geval zijn bij ingroeiende nagels of bij bijvoorbeeld tunnelnagels. Een nagelbeugel ‘tilt’ de rand van de nagel iets op, waardoor de druk op de nagelwal verdwijnt. Op deze manier kan een nagel gereguleerd uitgroeien of kan een tunnelnagel mogelijk gecorrigeerd worden.

Nagelprothese

Een nagelprothese wordt uitgevoerd met behulp van acryl bij beschadigde nagels die bijvoorbeeld ingescheurd zijn. Of om ingegroeide nagels te helpen om op een juiste wijze uit te groeien nadat de ingegroeide nagelpunt is verwijderd.

Nagelreparatie

Nagelreparatie wordt toegepast met gel om bijvoorbeeld schimmelnagels te repareren of ingescheurde nagels te verstevigen.

Orthese

Een orthese is een op maat gemaakt stukje van siliconen, welke dienen voor het ontlasten van diverse drukplekken met name aan en tussen de tenen. 

Pedicure  •  Medisch pedicure  •  Geriatrisch- en oncologisch voetzorgverlener

Tips voor voetverzorging

  1. Knip uw teennagels recht en niet te kort en knip geen hoekjes af om ingroeien te voorkomen.
  2. Houdt uw voeten soepel, door dagelijks voetoefeningen te doen.
  3. Draag geen knellende schoenen, sokken of kousen.
  4. Trek elke dag een paar schone sokken aan en wissel schoenen af om schimmelinfecties te voorkomen.

Pedicure praktijk ‘Van Engelenburg’
Ilse van Engelenburg
Dijkgravenlaan 77
2352 RN Leiderdorp


Tel: 06-10803948
e-mail: info@pedicure-van-engelenburg.nl
www.pedicure-van-engelenburg.nl 


KVK nummer: 57737215
IBAN nummer: NL26ABNA0465116353
BTW nummer: NL 175467213B01