Contact

 

Ilse van Engelenburg

Pedicure praktijk"Van Engelenburg

Dijkgravenlaan 77

2352 RN Leiderdorp

Tel: 06-10803948

e-mail: info@pedicure-van-engelenburg.nl

www.pedicure-van-engelenburg.nl 

 

 

 

Behandelingen

Basis behandeling:

De reguliere behandeling bestaat uit het knippen van nagels, verwijderen van eelt en likdoorns (eksterogen), de behandeling van ingegroeide nagels, tunnelnagels en schimmelnagels (kalknagels). 

Specialistische behandelingen:

  • Het screenen van de risicovoet, waarbij onderzocht wordt waar de problemen aan de voeten vandaan komen. Hierbij wordt gekeken naar de drukpunten van de voet en worden de schoenen geïnspecteerd. Ook het gevoel, de doorbloeding en de beweeglijkheid van de voeten worden bekeken.
  • Nagelbeugels worden geplaatst wanneer de nagelrand hinderlijk drukt in de nagelwal. Dit kan het geval zijn bij ingroeiende nagels of bij bijvoorbeeld tunnelnagels. Een nagelbeugel ‘tilt’ de rand van de nagel iets op, waardoor de druk op de nagelwal verdwijnt. Op deze manier kan een nagel gereguleerd uitgroeien of kan een tunnelnagel mogelijk gecorrigeerd worden.
  • Nagelprothesetechniek  wordt uitgevoerd met behulp van acryl bij beschadigde nagels die bijvoorbeeld ingescheurd zijn. Of om ingegroeide nagels te helpen om op een juiste wijze uit te groeien nadat de ingegroeide nagelpunt is verwijderd.
  • Nagelreparatietechnieken worden toegepast met gel om bijvoorbeeld schimmelnagels te repareren of ingescheurde nagels te verstevigen.
  • Het vervaardigen van ortheses, een op maat gemaakt stukje van siliconen, welke dienen voor het ontlasten van diverse drukplekken met name aan en tussen de tenen. 

Aanvullende behandelingen:

  • Voetmassage
  • Voet- en onderbeenmassage

Ambulante behandeling:

Een pedicurebehandeling bij u aan huis, wanneer u vanwege medische redenen niet in staat bent om naar de praktijk te komen.

 

Behandelingen vinden plaats op afspraak.